Street Photography

by Marilène
Op straat is er zoveel te zien, daar hoef je niet ver voor weg. En wat is er nou leuker dan dat op je eigen unieke manier vast te leggen?
Maar met respect, dat wel.
Door alleen maar om je heen te kijken, zonder je af te laten leiden door je dagelijkse beslommeringen, ga je steeds meer zien. Dingen en situaties waar je anders gewoon langs zou zijn gelopen.
Deze manier van puur kijken kan je trainen. Bijvoorbeeld door eerst eens zonder camera de straat op te gaan en gewoon goed om je heen te kijken. Volg je intuïtie en vraag je af: wat gaat daar gebeuren, kloppen de kleuren, is er een verband of juist een contrast?
Fotograferen op straat gaat het beste met een kleine camera omdat je daar niet zo mee opvalt. Ik gebruik een Leica maar dat hoeft natuurlijk niet. Met de komst van de smartphone heeft iedereen er nu een gratis camera bij, een camera die je altijd bij je hebt.
Het is erg leuk om te proberen. En als het allemaal nog een beetje spannend lijkt, begin dan op een plek waar veel mensen zijn, zoals een markt of een evenement.
Onderstaande foto’s heb ik gemaakt op de markt in Pertuis, in de Provence. Met een oud fotorolletje dat ik later gescand heb. Maar daarover een andere keer meer.
 —